• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Traplift en overgewicht

Traplift en gewicht

Mensen met overgewicht kunnen erg belemmerd worden in hun dagelijkse bewegingen. Het lopen van trappen kan hierdoor een obstakel worden. Een traplift kan dan uitkomst bieden. Niet elke traplift is echter geschikt voor mensen met overgewicht. Het is daarom belangrijk om u goed te oriënteren, voordat u een traplift aanschaft.

Traplift voor extra gewicht

Een reguliere traplift is in de regel ontworpen voor een belasting tot maximaal 125 kilo. Het voortdrijvingsmechanisme van de traplift moet in staat zijn om het gewicht over de rails voort te stuwen. Voor mensen die zwaarder zijn, dient er een speciale traplift te worden aangeschaft die is berekent op de hogere belasting.

Aangepast design

Bij een traplift kan niet alleen het voortdrijvingsmechanisme aangepast. Ook het design kan in sommige gevallen worden aangepast. Zo kan de liftstoel van een traplift voorzien worden van een langere en bredere zitting, en een langere gordel.

Installatie van de obesitas-traplift

Voor de traplift tot 150 kg zijn over het algemeen geen speciale bouwkundige aanpassingen vereist. Hij kan net als andere typen trapliften via een rails langs de trap worden gemonteerd. De stoel die aan de lift vastzit is wel groter. Wij bieden dergelijke trapliften ook aan. Voorwaarde om deze traplift te kunnen installeren is dat de breedte van de trap minimaal 1 meter dient te zijn. Wilt u hierover meer informatie? Bel ons op 0341-768071.

Veiligheid

Een traplift tot 150 kg heeft uiteraard andere veiligheidseisen dan een standaard traplift. Zo moet de lift iets meer gewicht ondersteunen, maar dat betekent ook dat de gordel, voetsteunen en armleuningen meer gewicht moeten ondersteunen. Wanneer uw lift op maat wordt gemaakt, houden we rekening met al deze veiligheidseisen, zodat u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw nieuwe lift.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure