• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

De juiste traplift kiezen

Vijf tips voor de aankoop van uw lift.

Als u op zoek bent naar een traplift wilt u natuurlijk niets liever dan dat de traplift feilloos bij u past. Niet alleen qua comfort, gebruikswijze en stabiliteit, maar ook wat betreft veiligheid en inpasbaarheid. Uw traplift wordt immers een onderdeel van uw huis en interieur, en daarbij is sluitend maatwerk een vereiste.

U bent uniek. Uw levensstijl dus ook. Dat betekent ook dat u bij de keuze voor uw traplift niet kunt steunen op de keuze van een ander. Er zijn verschillende factoren die een belangrijke rol spelen bij uw keuze.

Waar moet ik rekening mee houden?

Allereerst speelt het gebruik een grote rol; wilt u uitsluitend uw traplift gebruiken, of loopt u nog regelmatig de trap op? In dat laatste geval kunt u het beste kiezen voor een kleine en compacte lift, die eenvoudig inklapbaar is, en voldoende ruimte vrijlaat voor het trapgebruik te voet. Vergelijk de verschillende opties daarom goed.

Gebruikers

Maar daarmee bent u er nog niet. Ook de andere bewoners in het huis spelen een rol; want als u de enige bent die gebruikmaakt van de lift, is het handig om voldoende ruimte en faciliteiten over te laten voor een comfortabel gebruik van de trap. U kunt hierbij denken aan de aanwezigheid van een stevige trapleuning en voldoende loopruimte op de trap.

Indeling van uw huis

Is dat alles? Nee, zeker niet. Want heeft u al rekening gehouden met de indeling van uw huis? Een rails die voor de slaapkamerdeur eindigt, omdat hij aan de verkeerde zijde van de trap is gemonteerd, is natuurlijk niet zo praktisch. Daarom is het ook belangrijk goed te kijken wat de meest praktische oplossing is voor de traplift. Zowel beneden in de hal, als boven waar de traplift eindigt, dient voldoende ruimte te zijn om op- en af te stappen.

Ruimte

Omdat dit bij ieder huis anders is, kunt u kiezen of u de lift aan de binnenzijde of de buitenzijde van de trap wilt laten monteren. De meeste fabrikanten leveren uitsluitend trapliften voor de buitenzijde van de trap, maar het kan zijn dat u bewust de keus maakt voor een traplift aan de binnenzijde. Zeker wanneer u nog af en toe gebruik wilt maken van de trap, en een trapleuning gewenst is.

Budget

Als laatste, maar zeker niet als minste, speelt ook uw budget een rol. Zeker wanneer u te maken heeft met een strak budget, is de keuze voor een gebruikte traplift een ideale oplossing. Samen met u bespreken we graag alle mogelijkheden en geven we antwoord op de vraag, wat kost een traplift?

Merken

Er zijn verschillende traplift fabrikanten. Smienk Trapliften biedt van de volgende merken gebruikte trapliften aan.

Adviesgesprek?

Natuurlijk kunnen al die keuzes u behoorlijk in de war brengen. Want welke traplift voldoet nu aan al uw wensen? En wat zijn de kosten voor zo’n traplift? Traplift huren of kopen? In een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden wij graag al uw vragen. En omdat we begrijpen dat reizen misschien wat lastig voor u kan zijn, doen we dat gewoon bij u thuis. Kunnen we gelijk even een kijkje nemen bij uw trap.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure