• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Traplift vergoeding

Heeft u recht op een traplift vergoeding bij de aanschaf van uw traplift? Zijn de kosten van een traplift fiscaal aftrekbaar? Twee belangrijke vragen waar veel mensen bij de aanschaf van een traplift mee geconfronteerd worden. Een traplift is immers een kostbare investering.

Wordt een traplift vergoed?

Of u een vergoeding krijgt voor de aanschaf van een traplift hangt af van de gemeente waarin u woont. Gehele of gedeeltelijke vergoeding is mogelijk via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) of vanuit een pgb (persoonsgebonden budget). Zonder vergoeding is een gebruikte traplift een interessant alternatief.

Vergoedingen in 2017

De vergoeding die u kunt krijgen in 2017 voor de aanschaf van een traplift is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie, waaronder de reden van aanschaf. Ook uw woonplaats is relevant, want de eisen en mogelijkheden verschillen per gemeente. Zelfs de persoon die uw aanvraag beoordeelt kan van invloed zijn op uw aanvraag. Daar hebben wij geen invloed op. Wel hebben we alle mogelijke vergoedingen voor u op een rij gezet en geven we tips om uw aanvraag voor te bereiden. Wij adviseren u om altijd contact te leggen met het Wmo-loket in uw gemeente, dat verantwoordelijk is voor de uitvoer van deze wet voor de inwoners van haar gemeente.

Vergoeding via de WMO

De vergoeding die u kunt krijgen voor de aanschaf van een traplift is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie, waaronder de reden van aanschaf. Ook uw woonplaats is relevant, want de eisen en mogelijkheden verschillen per gemeente. Zelfs de persoon die uw aanvraag beoordeelt kan van invloed zijn op uw aanvraag. Daar hebben wij geen invloed op. Wel hebben we alle mogelijke vergoedingen voor u op een rij gezet en geven we tips om uw aanvraag voor te bereiden. Wij adviseren u om altijd contact te leggen met het Wmo-loket in uw gemeente, dat verantwoordelijk is voor de uitvoer van deze wet voor de inwoners van haar gemeente.

Lees meer over Traplift vergoeding via WMO

Traplift vergoeding via PGB

Een alternatief voor Zorg in Natura (ofwel een vergoeding via de Wmo) is het Persoonsgebonden budget (PGB). Het PGB is een subsidie van de overheid, waarmee u zelf de zorg die u nodig heeft mag inkopen. In principe mag iedereen die vanwege een beperking, stoornis of aandoening  meer hulp nodig heeft een PGB aanvragen. Aan het aanvragen van een PGB zijn wel voorwaarden verbonden.

U vraagt ook deze vergoeding aan bij het Wmo-loket. Zij geven u een vergoeding voor uw traplift. Het verschil is dat u zelf de traplift aanschaft en dus ook de leverancier kiest. Uw individuele situatie bepaalt of u een PGB kunt krijgen of niet. Voor een PGB dient er vaak wel een eigen bijdrage betaald te worden.

Lees meer over Trapift vergoeding via PGB

Zijn kosten voor een traplift aftrekbaar?

Kosten voor het kopen van een traplift zijn helaas vanaf 2014 niet meer aftrekbaar bij de Belastingdienst. De overheid heeft de aftrek voor aanpassingen aan een woning en hulpmiddelen vanaf 2014 stopgezet. Deze kosten waren voorheen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Een traplift is hiervan uitgesloten, omdat het een hulpmiddel is waarvan een aanvraag op grond van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kan worden gedaan. Een traplift is dus niet meer fiscaal aftrekbaar, maar kan mogelijk wel (deels) vergoed worden via de Wmo.

Lees meer over Belastingaftrek bij aankoop van een traplift.

De regelgeving rond toelagen bij een traplift verandert regelmatig. Onze adviseurs houden deze wijzigingen in de gaten. Wij doen ons best om de informatie op onze website actueel en correct te houden. Komt u toch onvolkomenheden tegen? Laat het ons dan weten.

Vrijblijvende offerte

Weet u genoeg over onze trapliften? Vraag dan een offerte aan; dit is geheel vrijblijvend.

» Offerte aanvragen
Gratis brochure

Vraag de gratis brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen
bij u thuis.

» Gratis brochure
Klantenservice

Heeft u nog vragen over onze trapliften? De klantenservice staat
u graag te woord.

» Bel 0341 - 76 80 71