• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Een traplift met de blijverslening

Heeft u aanpassingen in huis nodig, zoals een traplift, om langer thuis te blijven wonen? Maar heeft u hier onvoldoende financiële middelen voor én komt u niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)? Dan is de blijverslening wellicht een oplossing. Met de blijverslening kunt u toch die traplift aanschaffen die u nodig heeft.

Wat is een blijverslening?

De Blijverslening is een subsidieregeling die het mogelijk maakt dat u – dankzij een traplift- langer in uw huis kunt blijven wonen. Het is een persoonlijke lening tegen gunstige voorwaarden. Het geleende bedrag wordt in een bouwkrediet gestort. U kunt vervolgens de nota van Smienk trapliften declareren met de declaratieformulieren die u ontvangt. Na afronding van de werkzaamheden stopt het bouwkrediet. Grote voordelen aan deze lening zijn dat de hypotheekrente een paar procent lager ligt dan andere kredietverstrekkers. Daarnaast kan de lening boetevrij worden afgelost, mocht u op een later moment wel de middelen hebben om de verbouwingkosten te betalen.

Voor wie is een blijverslening?

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de lening kunnen per gemeente verschillen. Zo is er een leeftijdsgrens, zijn er maximumvergoedingen, maar wordt er ook gekeken naar uw persoonlijke situatie. De voorwaarden voor de subsidieregeling zijn zo scherp, dat eigenlijk alleen mensen in aanmerking komen die ook zonder hulp van de overheid de woning kunnen aanpassen. Op dit moment bieden niet alle gemeenten de lening aan. De verwachting is wel dat steeds meer gemeenten dit gaan doen. Op de website van SVn (Stimuleringsfond Volkshuisvesting) kunt u kijken of de blijverslening ook in uw gemeente wordt verstrekt.  Let op: Op het moment dat u de lening aanvraagt mag de verbouwing nog niet zijn begonnen.

Waar kan ik een blijverslening aanvragen?

U kunt de blijverslening aanvragen bij uw gemeente of provincie. Bedenk voor de aanvraag goed na waarom u een traplift nodig heeft. Leg vast wat u wilt en waarom u daar de lening voor nodig heeft. Heeft u echt onvoldoende geld? Of is een Wmo-aanvraag al afgewezen? Daarnaast is het goed om alvast offertes van verschillende leveranciers op te vragen. Daarbij garanderen wij dat Smienk trapliften de voordeligste offerte voor een traplift biedt. Uw gemeente, of de provincie, bekijkt uw aanvraag en laat u weten hoeveel u kunt lenen. Vervolgens geven zij u toestemming om een lening aan te gaan bij SVn.

De blijverslening maakt het voor u mogelijk om een traplift te kopen als u op dit moment onvoldoende financiële middelen heeft. Voor meer informatie wijzen wij u graag door naar de website van SVn (Stimuleringsfond Volkshuisvesting). U kunt natuurlijk ook onze klantenservice bellen, zij hebben inmiddels meer ervaring met het plaatsen van trapliften door middel van de blijverslening.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure