• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Traplift en PGB

Wanneer u slecht ter been bent, kan het medisch noodzakelijk zijn dat u een traplift aanschaft. In dat geval kunt u bij de aanschaf van uw traplift aanspraak maken op een zogenaamd persoonsgebonden budget.

Wat is een persoonsgebonden budget?

Een persoonsgebonden budget, oftewel pgb, is een bedrag dat de gemeente speciaal ter beschikking stelt aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Met dit bedrag kunnen deze mensen zelf bepalen door wie en wanneer zij geholpen of begeleid worden. Een onderdeel van dit pgb kan bestaan uit de aanschaf van bijzondere hulpmiddelen, zoals een traplift. In dat geval zal het pgb bestaan uit een bedrag dat u leent van de gemeente, en wat dus naar rato van uw inkomen ook weer terugbetaald moet worden!

Traplift aanschaffen via pgb

In tegenstelling tot de aanschaf van een traplift via de WMO, heeft u bij de aanschaf via het pgb vaak wel de vrije hand in de keus uit verschillende trapliften en leveranciers. Met het budget dat u van uw gemeente toegewezen heeft gekregen kunt u zelf kijken welke traplift er het best bij u en uw budget past. Het budget dat u toegewezen krijgt, zal voldoende zijn voor de basisuitvoering van de traplift. Aanvullende opties of functies kunt u zelf bekostigen.

Betalingsregeling

Omdat u het bedrag uit uw pgb wel weer moet terugbetalen aan de gemeente, kan de aanschaf van een traplift een behoorlijke aanslag zijn op uw maandelijkse budget. Bovendien is de papieren rompslomp vaak traag en onoverzichtelijk. Om dit te voorkomen, bieden wij u een speciale betalingsregeling. Samen met u bepalen we nauwkeurig wat uw financiële mogelijkheden zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Wanneer u kiest voor een persoonlijke betalingsregeling bij ons, voorkomt u een eindeloos getouwtrek over financiële en medische gegevens, en kunnen wij de lift op korte termijn bij u plaatsen.

Bel 0341-768071 voor meer informatie over onze betalingsregeling

Vrijblijvende offerte

Weet u genoeg over onze trapliften? Vraag dan een offerte aan; dit is geheel vrijblijvend.

» Offerte aanvragen
Gratis brochure

Vraag de gratis brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen
bij u thuis.

» Gratis brochure
Klantenservice

Heeft u nog vragen over onze trapliften? De klantenservice staat
u graag te woord.

» Bel 0341 - 76 80 71