• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Huislift of traplift?

huislift

 

Er zijn twee handige oplossingen voor wie moeite heeft met de trap: de huislift en de traplift. Beiden hebben voor- en nadelen. Wat zijn die verschillen? Wat kost een traplift en wat zijn de prijzen voor een huislift? We hebben het voor u op een rijtje gezet!

De huislift

De huislift is een personenlift, zoals u die ook vindt in een flatgebouw bijvoorbeeld, maar dan kleiner. Huisliften zijn vaak compact, zodat ze niet te veel ruimte innemen. Desondanks zijn het grote dingen en moet er behoorlijk ingrijpend verbouwd worden als er een huislift in uw huis geplaatst moet worden. De lift is ook moeilijk weer te verwijderen. Er moet namelijk een liftschacht gebouwd worden over alle verdiepingen van uw huis. Bovendien moeten er op alle verdiepingen ruimte zijn om de lift in en uit te kunnen, ook met een rollator of rolstoel. Voor die laatste twee dingen zijn huisliften ideaal. U bent snel en veilig boven of beneden en hoeft niet te stoeien met uw rolstoel of rollator.

Voor- en nadelen huislift

Voordelen Nadelen
 • Veilige en moeiteloze manier om boven te komen
 • Goed geschikt voor rolstoelgebruikers
 • Behoud uw vrijheid en zelfstandigheid
 • Makkelijk te bedienen
 • Erg kostbaar
 • Ingrijpende verbouwing
  (neemt veel ruimte in en is bijna
  niet meer te verwijderen)

Wat kost een huislift?

De kosten voor het plaatsen van een huislift zijn afhankelijk van het type lift en de mate waarin aanpassingen in huis nodig. De prijzen variëren van €15.000 tot meer dan € 30.000. Een tweedehands huislift is  geen optie, omdat het echt maatwerk is. Overplaatsen heeft daarom helaas geen zin.

 

Alternatief: de traplift

Een andere oplossing om weer veilig naar boven te gaan is de traplift. Dit gaat bijna net zo snel, is net zo veilig en een stuk goedkoper. Een traplift kan makkelijk verwijderd worden. Ook handig: er is geen breekwerk of ingrijpende verbouwing nodig. De rails van de traplift wordt namelijk op de trap geplaatst, daarop wordt de unit met het stoeltje geplaatst. Meer is er niet nodig! De trap blijft begaanbaar, ook als u nu en dan nog wilt lopen. De rail kunt u dan als tweede trapleuning gebruiken. Op bijna elke trap past een traplift: of uw trap nu recht is, een of twee bochten heeft, over meerdere verdiepingen gaat, breed of smal is.

De voor- en nadelen van een traplift

Voordelen Nadelen
 • U komt makkelijk en veilig boven en beneden
 • Past op bijna elke trap, een verbouwing is niet nodig en kan in 1 dag geplaatst worden
 • Behoud uw vrijheid en zelfstandigheid
 • Een gebruikte traplift is een stuk voordeliger in aanschaf en net zo veilig als een nieuwe
 • Makkelijk in gebruik en wordt geleverd met een afstandsbediening
 • De trap blijft beloopbaar en de rail kan dienen als extra trapleuning, handig!
 • Een traplift kan slechts een persoon tegelijk vervoeren

Wat kost een traplift?

Een traplift is in vergelijking met een huislift behoorlijk voordelig. De prijzen variëren uiteraard, afhankelijk van uw type trap, wensen en het merk. Trapliften kunnen ook tweedehands geleverd worden, dat scheelt een stuk in de prijs. Bij Smienk worden gebruikte trapliften vakkundig gereviseerd en opgeknapt, zodat ze zo goed als nieuw en even veilig bij u geplaatst kunnen worden. We hebben veel op voorraad zodat we eigenlijk altijd een passende traplift hebben en snel kunnen leveren. De prijzen voor trapliften beginnen bij ons bij € 1.690,- voor een rechte trap. Een stuk goedkoper dan verhuizen!

Bent u nieuwsgierig wat een traplift voor u zou kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over! Kijk eens rond op onze site, bijvoorbeeld bij de kosten van een traplift of de voordelen van een tweedehands traplift.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure