• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Huislift of traplift?

huislift

 

Het traplopen wordt steeds lastiger of u kunt plotseling echt niet meer naar boven. Dan zoekt u een passende oplossing. Een huislift of een traplift kan een goede optie zijn. Maar wat zijn de verschillen? Wat kost een traplift en wat zijn huislift prijzen? Wij zetten het voor u een op rij.

De Huislift

De huislift is een personenlift die u bijvoorbeeld ook vindt in een flatgebouw. De huisliften zijn vaak compact, zodat ze minder ruimte innemen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het plaatsen van een huislift: er moet in huis voldoende ruimte zijn om deze te kunnen plaatsen. Op alle verdiepingen. Daarnaast moet er behoorlijk ingrijpend verbouwd worden om een huislift te plaatsen. Er moet een liftschacht komen en op alle verdiepingen een ingang. Dit maakt dat veel huizen ongeschikt.

Wat kost een huislift?

De kosten voor het plaatsen van een huislift zijn afhankelijk van het type lift. Ook de mate waarin aanpassingen in huis nodig zijn bepalen de prijs. De prijzen variëren van €15.000 tot meer dan € 30.000. Een tweedehands huislift is nog geen optie, omdat het maatwerk is. Overplaatsen heeft geen zin.

Voor- en nadelen huislift

Voordelen Nadelen
  • Veilige en moeiteloze manier om boven te komen
  • Bruikbaar voor roelstoelgebruikers
  • Erg kostbaar
  • Ingrijpende verbouwing
    (neemt veel ruimte in en is bijna
    niet meer te verwijderen)

Alternatief: de traplift

Een andere oplossing om weer veilig naar boven te gaan is de traplift. Dit gaat net zo snel en is net zo veilig, maar een stuk goedkoper. Ook kan de traplift gemakkelijk weer verwijderd worden. Bovendien is er niet of nauwelijks verbouwing of breekwerk nodig. Op de trap plaatsen wij een rails en een zitting met een motor. Zo kunt u weer veilig naar boven.

Wat kost een traplift?

Ook de prijzen van trapliften varieren. Deze zijn afhankelijk van het type trap en het merk. Daarnaast zijn tweedehands trapliften een stuk goedkoper dan nieuwe. Smienk Trapliften verkoopt al jaren tweedehands trapliften. Wij hebben voor iedere trap altijd een passende traplift. De trapliften worden geleverd met 5 jaar garantie, in combinatie met jaarlijks onderhoud. Prijzen voor een rechte traplift beginnen vanaf € 1690. Bekijk welke traplift bij u past op onze aanbodpagina. U kunt ook thuis rustig eens onze gratis brochure lezen.

Wilt u een gratis brochure ontvangen of een vrijblijvende maatwerkofferte?

Gratis Brochure
Gratis Brochure
Vrijblijvende offerte

Weet u genoeg over onze trapliften? Vraag dan een offerte aan; dit is geheel vrijblijvend.

» Offerte aanvragen
Gratis brochure

Vraag de gratis brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen
bij u thuis.

» Gratis brochure
Klantenservice

Heeft u nog vragen over onze trapliften? De klantenservice staat
u graag te woord.

» Bel 0032-25887740