• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Social statement Smienk Trapliften

Smienk Trapliften vindt het van essentieel belang om te zorgen voor een juiste balans tussen zowel sociale, economische als milieuaspecten. Vanuit de gedachte dat verantwoord ondernemen bij onszelf begint, hanteren wij een duurzaam inkoopbeleid en vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie van onze ingekochte trapliften bekend zijn.

Smienk Trapliften streeft ernaar bewust volgens de hedendaagse ideeën ten aanzien van social fairness te ondernemen. Wij vinden dat een duurzame bedrijfsvoering uitsluitend kan worden bereikt wanneer de drie aspecten People, Planet en Profit (PPP) in de juiste balans worden ingevuld en gerespecteerd.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wij vinden dat samenwerken zorgt voor een betere toekomst, niet alleen voor Smienk trapliften en ons personeel, maar ook voor de rest van de wereld. Smienk Trapliften gaat daarom niet alleen voor economisch succes, maar is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelt daar ook naar.

Een gebruikte traplift herplaatsen is duurzaam

Smienk Trapliften is het eerste bedrijf in Nederland dat trapliften van alle merken hergebruikt. Hierbij garanderen wij onze klanten dezelfde kwaliteit als een nieuwe traplift. Met een betaalbare en duurzame oplossing willen we het voor iedereen mogelijk maken om veilig te kunnen blijven wonen in zijn of haar vertrouwde omgeving. Het renoveren en herplaatsen van een gebruikte traplift belast het milieu aanzienlijk minder en de aanschafkosten voor onze klant zijn lager. In onze gebruikte trapliften kunnen bij renovatie veel onderdelen en materialen worden hergebruikt. We zorgen ervoor dat de routes van onze adviseurs en monteurs optimaal worden gepland, om zodoende het milieu niet onnodig te belasten met lange autoritten.

Cradle to cradle, het sluiten van de materiaalkringloop

Aan het einde van de economische levensduur van een gebruikte traplift, kan deze geheel worden gedemonteerd en zijn vrijwel alle onderdelen te ontmantelen tot waardevolle grondstoffen voor een nieuwe traplift of ander product. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk het cradle-to-cradle-principe centraal te stellen in ons beleid en hier al bij de inkoop van een gebruikte traplift rekening mee te houden. Het sluiten van de materiaalkringloop is ons streefdoel.

Een goede balans in een prettige leef- en werkomgeving

Wij vinden het zeer belangrijk dat onze klanten kunnen blijven wonen in de omgeving waar zij zich thuis voelen. Ook bieden we onze collega’s een prettige werkomgeving. We zorgen voor een juiste balans tussen werknemer, werkgever en zakenpartners. Wij werken graag samen met gelijkgestemde medewerkers en partners met een gemeenschappelijke opvatting en blijven daarbij altijd alert op kansen om ons beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen te verbeteren. Onze medewerkers genieten uitsluitend van koffie en thee met het Fairtrade, Rainforest Alliance of UTZ Certified keurmerk.

Steunen van goede doelen

De wereld is groter dan die van onze klanten en collega’s alleen. Daarom steunen wij diverse goede doelen om bij te dragen aan een fijn leefklimaat voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Wij steunen onder meer stichting Woord en Daad, Mission Aviation Fellowship (MAF) en Goodwill®.

Recycling

Bij Smienk Trapliften worden alle afvalstromen zorgvuldig gescheiden. Verschillende materialen worden separaat ingezameld.

Heeft u nog vragen?

Bij Smienk Trapliften vinden we het belangrijk dat u goed geholpen wordt met uw vragen. Daarom hebben we de meeste gestelde vragen op een rijtje gezet: Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact op met de afdeling klantenservice.

Bel de klantenservice: 0341 – 76 80 71.
We staan u graag te woord.