• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Wat is een stoellift

Wat is een stoellift? Een stoellift en traplift zijn hetzelfde, het is simpelweg een andere benaming voor een lift die bedoeld is om weer op een veilige manier naar uw boven- en benedenverdieping te komen. Om dit te bereiken wordt uw bestaande trap voorzien van een rail, waarop een stoel met elektrische motor bevestigd wordt. Vooral wanneer het traplopen moeilijk is of zelfs totaal niet meer gaat, is een stoellift een ideale oplossing.

De aanschaf van een stoellift stelt veel mensen in staat om thuis in de vertrouwde omgeving te blijven wonen en voorkomt een kostbare verbouwing, doordat de bovenverdieping weer goed bereikbaar wordt gemaakt. Een ander voordeel is dat u niet meer hoeft te vertrouwen op anderen om weer van beneden naar boven (en andersom) te komen. U geniet van een aanzienlijke toename in onafhankelijkheid in huis. Kortom: een stoellift betekent dat u weer mobiel bent in uw eigen woning.

Verschillende soorten en mogelijkheden van stoelliften

Ongeacht de vorm, lengte of hoogte van de trap is het goed om te weten dat vrijwel elke trap met een stoellift kan worden uitgerust. Daarbij is het uitgangspunt een van de volgende drie verschillende situaties:

Smienk Trapliften heeft altijd een grote voorraad van verschillende stoelliften van diverse fabrikanten en merken. Daarbij heeft u de keuze uit opties, zoals een klaprail, opklapbare voetensteun en armleuningen en behoort zelfs een automatisch draaibare stoel tot de mogelijkheden. De grote voorraad garandeert een snelle levering.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, omdat we weten dat onze klanten in grote mate afhankelijk zijn van het goed functioneren van de stoellift. Dat realiseren wij ons maar al te goed. Daarom worden alle slijtagegevoelige onderdelen altijd vervangen en alle trapliften voor plaatsing onderworpen aan een uitvoerige test. Bovendien geven wij in combinatie met onderhoud maar liefst vijf jaar garantie.

Wat kost een stoellift?

Een stoellift kopen kan erg kostbaar zijn. Omdat Smienk Trapliften gebruikte stoelliften reviseert, kunnen wij deze met een korting oplopend tot wel 60 procent aanbieden. Mogelijk heeft u ook recht op een vergoeding of subsidie vanuit een gemeentelijke voorziening. Ook als u geen recht heeft op een tegemoetkoming in de kosten, is een gebruikte stoellift een interessante mogelijkheid om gezien de veel lagere kosten van een gebruikte stoellift een traplift te kunnen laten plaatsen.

De prijs van een stoellift is daarnaast afhankelijk van de trap die u bezit. de aanvullende opties en eisen die u stelt aan uw stoellift. Voor meer informatie hierover kunt u de prijzenpagina bekijken. Wilt u graag weten wat een stoellift in uw woning ongeveer zal kosten? Kijk dan welke stoellift bij uw trapsituatie past op de aanbodpagina.

Stoellift aanschaffen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis of iemand in uw netwerk? Vraag dan direct onze uitgebreide gratis brochure aan. Voor advies op maat staat een van onze medewerkers u ook graag en geheel vrijblijvend te woord. Ook komt een van onze adviseurs graag bij u thuis op bezoek om de mogelijkheden te bespreken en de situatie in uw woning te bekijken. Eventueel kan dan een nauwkeurige offerte voor u gemaakt worden, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Wilt u een gratis brochure ontvangen of een vrijblijvende maatwerkofferte?

Gratis Brochure
Gratis Brochure