• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1413 beoordelingen
Menu

Trapliften Vergelijken

Trapliften vergelijken is een goed idee. Zo krijgt u een goed beeld van alle mogelijkheden van een traplift en de verschillen tussen de verschillende merken en typen. Uiteraard speelt de vraag ‘Wat kost een traplift’ ook een rol. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest bekende en gekochte trapliften in Nederland.

Trapliften Vergelijken

Smienk Trapliften biedt alle merken aan en is geheel onafhankelijk. Wij leveren ieder merk traplift, volledig gereviseerd, voordelig en compleet. De prijs van een traplift is afhankelijk van het soort traplift, zoals:

Leveranciers van trapliften

De meest bekende trapliftmerken in Nederland zijn:
Thyssenkrupp
Otolift
Stannah
Handicare
Acorn

Al deze merken zijn zeer veilig en betrouwbaar, ook als u ze als tweedehands traplift koopt.

Ook iets om rekening mee te houden, zijn de onderhoudskosten van een traplift. Iedere trapliftleverancier biedt hiervoor onderhoudscontracten aan, waarbij u daarna meestal zelf een pakket kiest. Een traplift dient jaarlijks onderhouden te worden om een goede werking te kunnen garanderen, waardoor u vervolgens aanspraak op eventuele garantie kan doen.

Rail langs de binnenbocht of buitenbocht van de trap?

Meestal is het mogelijk om te kiezen voor de plaats van montage, zoals aan de binnenbocht of de buitenbocht van uw trap. De buitenbocht is minder lastig te produceren en daardoor vaak voordeliger. Het nadeel is dat er met een traplift aan de buitenbocht daardoor wat minder ruimte overblijft voor mensen die de trap nog gebruiken. Een traplift in de binnenbocht voorkomt dit.

Een belangrijke keuze: nieuw of tweedehands?

Heeft u bepaald welke traplift u graag zou willen aanschaffen? Dan vraagt u bij de leverancier van uw voorkeur ten eerste een offerte op. Het is goed om te weten dat Smienk Trapliften over een grote voorraad gebruikte trapliften beschikt, waardoor er vrijwel altijd ook een gebruikte traplift te vinden is, die precies voldoet aan uw wensen en eisen. Een gebruikte traplift is namelijk altijd een aanzienlijk voordeligere keuze.

Omdat de gebruikte trapliften grondig zijn nagekeken en belangrijke onderdelen zijn vervangen, ervaart u geen verschil met een geheel nieuwe traplift. Als u dan bedenkt dat een gebruikte traplift tot wel de helft goedkoper is dan een nieuwe traplift, dan is de keuze vaak eenvoudig. Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan.

Het beste trapliftenmerk gevonden?

Heeft u na het vergelijken van trapliften een voorkeur voor een bepaald merk? Geef dat gerust aan bij uw voorkeuren. Dan doen wij ons uiterste best om een passende lift voor uw situatie samen te stellen. Ook komt een trapliftadviseur graag persoonlijk bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. In de meeste gevallen kan er direct een offerte worden uitgebracht, zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Vul het formulier hieronder in om direct een gratis infogids of vrijblijvend thuisbezoek aan te vragen.

Trapliften vergelijken? Wensen en eisen

Als u trapliften gaat vergelijken, maak dan altijd eerst een lijstje van uw wensen en eisen waar uw traplift aan moet voldoen. Ieder merk heeft namelijk verschillende modellen in het assortiment, zoals trapliften met een enkele of dubbele buis. Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er in uw situatie is. Noteer de breedte van het trapgat en kijk of er eventueel een of meerdere bochten aanwezig zijn. Als u dat lastig vindt, dan komt een trapliftadviseur graag naar uw trapsituatie kijken. Daarbij luistert hij naar uw wensen en eisen, om zo de perfecte traplift te adviseren.

Extra opties bij een traplift

Vrijwel elk merk en type traplift biedt de mogelijkheid om verschillende extra opties voor meer comfort te kiezen. Wat dacht u van een automatisch meedraaiende stoel? Of een parkeerbocht aan het begin en einde van de rail, zodat u de stoel heel mooi wegwerkt naast de trap en zo meer ruimte creëert? Zelfs een klaprail is mogelijk, waarbij de het laatste stuk van de rail automatisch opklapt als uw trap eindigt bij een deur of uitkomt in de hal. En een automatische voetenplank maakt het u helemaal makkelijk. Wilt u graag dat de stoel goed bij uw interieur past? Dan kiest u de kleur en het soort bekleding zelf.

Ook spelen de gewenste (extra) opties, de levertijd, kosten van montage en het gekozen onderhoudscontract een rol bij het bepalen van de totale kosten van een traplift.

Termen die bij het trapliften vergelijken veel voorkomen

Maximale hellingshoek
Hoe steil uw trap maximaal mag zijn, in graden.
Autoswivel
Automatisch draaiende stoel.
Parkeerbocht
Bocht van 180 graden aan het begin en/of einde van de trap, zodat u de stoel netjes opbergt en deze niet in de weg staat.
Klaprail
Automatisch opklappend stuk rail van ongeveer 1 meter lengte aan het begin van de trap. Handig als de trapliftrail anders een deel van de hal zou blokkeren. Met een klaprail kan niemand over de rail struikelen.
Voetenplank
Kan automatisch of handmatig zijn. Automatisch is vaak een extra optie. Bediening via de armleuning. Zo hoeft u niet te bukken om de voetenplank uit te klappen. In de meeste gevallen moet u de voetenplank met een hendel zelf in- en uitklappen.
Afstandsbediening
Met een afstandsbediening stuurt u de traplift eenvoudig naar boven of beneden. Een ander voordeel is dat de stoel mooi buiten het zicht of niet in de weg staat.
Enkele of dubbele rail
De rail van een traplift bestaat uit één buis of twee buizen. Trapliften die in de binnenbocht zijn gemonteerd hebben meestal een enkele rail. Trapliften in de buitenbocht kunnen ook met een dubbele rail komen. Dit verschilt per merk en type traplift. Een dubbele rail heeft vaak een hoger dan gemiddeld draagvermogen.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure